Blog

3 ting du skal have styr på inden du starter en blog

Kunne du godt tænke dig at starte din egen blog? Det er blevet utrolig populært at blogge og der findes i dag et hav af bloggere på internettet. At blogge kan også være en god hobby ved siden af studiet, og hvis du er rigtig god til at blogge kan du endda tjene penge på det. Vi har derfor samlet 3 ting, som du skal have styr på inden du starter din blog.

Skriv om noget der interesserer dig

Når du gerne vil starte en blog, er det første du skal finde du af hvad din blog skal handle om. Og her er det vigtigt at du vælger noget, som interesserer dig. For at få mange besøgende på din blog, kræver det nemlig at du skriver meget. Og der er ikke noget kedeligere end at skrive om noget, som du ikke synes er spændende – derfor skal du skrive om noget der interesserer dig.

Det kan også være du allerede ved hvad din blog skal handle om, men hvis du er i tvivl gælder det om at tænke over hvad du virkelig synes er spændende og allerede ved en del om. For at skrive gode blogindlæg kræver det nemlig en stor viden om det, som din blog handler.

 

Lav underkategorier og planlæg indhold

Når du har fundet ud af hvad din blog skal handle om, er næste s kridt at lave underkategorier og planlægge indhold

Når du skal lave underkategorier går du mere i dybden og skal tænke over hvilke indlæg, du kan lave til at starte med. Det er derfor oplagt at planlægge lidt af indholdet samtidig med at du laver underkategorier. Du kan fx skrive alle de idéer ned, som du allerede har til indlæg, som du kan lave på din blog.

 

Overvej hvilken platform du gerne vil bruge

Det sidste, for at være klar til at starte din blog er at overveje hvilken platform du gerne vil bruge til at hoste din blog. At finde den rigtige platform er et af de mere tekniske spørgsmål, da det kræver lidt viden at vælge, hvordan du vil hoste din blog.

Det væsentligste, som du skal tage stilling til er om du vil bruge en gratis platform eller hoste din egen hjemmeside via et webhotel. Fordelen ved at vælge en gratis platform, er at det hele er sat op på forhånd og du har derfor ikke noget teknisk arbejde at gøre.

Men det betyder også at du ikke selv har kontrol over hjemmesiden, da den ejes af nogle andre. Hvis du gerne vil skabe en stor blog, med mange besøgende er det bedste derfor at lave din egen hjemmeside, hvor du skaffer hosting fra et webhotel. På den måde vil selv eje hjemmesiden og have kontrol over den. Hvis du gerne vil vide mere om webhosting kan du læse mere her.