Blog

3 tips til et stilsikkert udseende med skæg

Vores udseende og den måde vi klæder os på fortæller meget om hvem vi er som personer, hvorfor det giver god mening, at så mange har stort fokus på det ydre.

 

Overvej skægtype

Mandens skæg har altid været genstand for en god diskussion.  En af grundene er sandsynligvis, at hvis skægget står rigtigt fungerer fremtoner manden som mere magtfuld og maskulin. Derimod hvis modsatte er tilfældet og det ikke er velholdt og fremstår sjusket vil mange antage at du er doven og er ligeglad med dit udseende. Konklusionen må derfor være, at hvis man skal have et skæg, uanset om det er kort, mellem eller langt så kræver det en indsats.

Hvilken type skæg man skal anlægge afhænger meget af ansigtsformen. Hvis ansigtet er ovalt og hagen ikke er så fremtonende, så vil et gedeskæg eller fipskæg være at foretrække, således den mindre maskuline hage ikke bliver opdaget.

Derimod man har et rundt ansigt vil det sandsynligvis pynte med fuldskæg, for at gøre kindbenene mere og hele ansigtet mere markeret.  Her skal skægget gerne gå helt op til kanten af kindbenene.

Er man indehaver af et aflangt ansigt vil et fyldigt og tæt skæg være en fordel, i og med det giver ansigt mere fylde.  Inden man overvejer hvilken skægtype man vil afprøve er det vigtigt, at have ens frisure med i overvejelserne, fordi skæggets udtryk bestemt også er afhængig af denne variabel.

Det er ikke nødvendig at have skæg for at få et maskulint udtryk, hvorfor skægstubbe for nogles vedkommende er mere passende en mellemlangt eller langt skæg.

Hvordan får man det optimale skæg?

Et skæg er ligesom en plante, det skal passes og plejes for at have optimale betingelser for at vokse og fremstå på bedste måde. Skægpleje er for mange en overset ting, men det er dumt at negligere.  Der eksisterer adskillige måder, hvorpå du kan pleje dit skæg.  Her vil skægvoks eller skægolie være en god ide, da de indeholder vitaminer, som giver skægget en helt bestemt shine.

Gear

Man må aldrig gå ned på udstyr siger ordsproget, hvorfor det ideelt set vil være en god idé at investere i en skægtrimmer, således dit skæg hele tiden har den rette længde.  De fleste skægtrimmere har længde justering fra 0,5-5mm, så man har hele tiden muligheden for at variere og klippe skægget efter behov. Ofte vil skægget, hvis det bliver barberet ofte blive endnu tættere når det vokser ud. Derimod hvis man hellere vil have små skægstubbe looket eller en tæt barbering, er barberskrabere en god idé. Disse er en fordel hvis man gerne vil have et specielt slags skæg, der kræver en hel tæt barbering nogle steder.  Det er muligt at finde barberskrabere og andet gear til skægget her.