Uncategorized

3 tips til indretning når du flytter hjemmefra

Der kommer for os alle sammen et tidspunkt hvor vi skal flyve fra reden og flytte hjemmefra. Hvor mor og fars trygge rammer pludselig er fortid. Det er unægtelig et stort skridt for de fleste, hvor de skal videre livet og være studerende i en af Danmarks storbyer.  Her har de fleste ikke råd til mere end et lille værelse, da SU´en ikke giver det store økonomiske råderum.  Af denne grund vil det være fordelagtigt at indrette sit værelse på den mest optimale måde.

Få mest ud af rummet

 

I små rum kan det ofte være svært at indrette sig, så der er maksimal udnyttelse af rummet.  Hvis du kun har et 15 kvm stort værelse til rådighed kan det være relevant, at skabe ekstra plads med brug af møbler der har en dobbeltfunktion. Det lyder ikke så stilrigtigt og charmerende, men hvis du er opfindsom kan det gøre dit værelse unikt og usammenligneligt ift. andre.  Eksempelvis, kan man lige så godt udnytte den plads der er under sengen og bruge det til opbevaring af tøj eller andre genstande. Derudover, vil det være smart at investere i et skrivebord, som måske også kunne figurere som et spisebord.

Fokuser på lys

Når du har et lille rum kan det være en fordel have fokus på belysningen. Den rette belysning giver ikke kun hygge, men er også med til at gøre rummet større end det egentligt er.  En god lampe med stærkt lys kan gøre selv de mindste rum til balsale. Her er det ikke anbefales værdigt at bruge store standerlamper, da de optager alt for meget gulvplads, hvorfor det er mere hensigtsmæssigt med loft lamper eller en anden form for nedfaldslys. De forskellige lyskilder skaber ligeledes stemning, hvilket også er værd at tage med i overvejelserne, når du køber lamper.

 

 

Personificer dit hjem

Den vigtigste del er måske at personificere dit hjem, således det rent faktisk føles som dit eget.  Der findes mange forskellige måder, at gøre dit hjem til dit eget.  Hvis du gerne vil have et stilrent hjem med klassisk design og kvalitet uafhængigt af om, det er et design spisebord eller kvalitets dækkeservietter der skal kombineres, så er det også vigtigt at have personlige ejendele. De kan komme i mange former og størrelser, hvor billeder af familie og venner er en mulighed. I lige så høj grad kan det være møbler, der har større betydning for dig end et nyt og ultra minimalistisk skrivebord. Det kan være møbler du har arvet af dine forældre eller bedsteforældre, og som fortæller noget om, hvem du er som person. Dertil kan det være ting du har taget med hjem fra diverse ferier, som bruges til at dekorere værelset med.