Blog

3 tips til mere overskud som studerende mor

Der er mange fordele ved at blive forældre samtidig med at du studerer, herunder en øget fleksibilitet sammenlignet med forældre der har fuldtidsarbejde. Det kan dog også være svært at få en hverdag tilt at hænge sammen som studerende mor, og vi har derfor samlet 3 gode tips til hvordan du får mere overskud i hverdagen som studerende mor.

Udnyt din fleksibilitet

Første tip til mere overskud som studerende mor er ved at udnytte den fleksibilitet du har som studerende. Som studerende bestemmer du selv meget af tiden, hvornår du læser og hvornår du bruger tiden på andre ting og det giver en god fleksibilitet, som er vigtig at udnytte når du samtidig er mor.

Du kan udnytte fleksibiliteten ved at planlægge ugen efter hvordan de forskellige aktiviteter passer bedst sammen. Når du skal planlægge ugerne, er det en stor fordel at have den frihed der er som studerende. Du kan helt selv vælge, hvornår du sætter tid af til at studere – og det er en kæmpe fordel som er vigtig at udnytte.

 

Hold et godt overblik over din økonomi

Tip nummer to, til at få hverdagen til at hænge godt sammen som studerende mor er ved at holde et godt overblik over din økonomi. Hvis din økonomi ikke hænger godt sammen, kan det i høj grad være med til at tage meget overskud, og derfor er det vigtigt at holde godt øje med din økonomi.

Som mor er der mange ekstra udgifter og det kræver derfor lidt ekstra arbejde at holde et godt overblik over økonomien. Det bedste at gøre, for at holde styr på din økonomi er først og fremmest at få styr på hvor mange penge du rent faktisk bruger på forskellige udgifter.

Mange bliver overrasket, når de tæller op og finder ud af hvor mange penge de fx bruger på mad om måneden. Det er vigtigt at være bevidst om, hvor mange penge der går til forskellige udgifter for at finde ud af hvor du kan spare penge.

Hvis det fx er bleer der tager meget af budgettet kan du overveje at skifte til økologiske stofbleer, da det er billigere på længere sigt. Stofbleer er samtidig også bedre for miljøet og ikke mindst baby og der er derfor flere fordele ved at vælge stofbleer. Du kan læse mere om økologiske stofbleer på minie.dk.

 

Få overskud ved at ordne dine hængepartier

Det sidste tip i denne omgang handler om dine hængepartier. Alle mennesker har et par hængepartier liggende, som egentlig bare skal ordnes og det er vigtigt at få styr på dem, for at have overskud i hverdagen.

Hængepartier klan være utrolig mange forskellige ting, og uanset hvilke hængepartier du har, er det vigtigt at få dem ordnet, for at have et godt overblik i hverdagen.

Du kan med fordel sætte en eftermiddag, eller aften af i kalenderen til at få ordnet alle hængepartier, og herefter opleve at få lidt mere overskud end ellers.