Uncategorized

Din rejse igennem erhvervslivet

Rejsen igennem erhvervslivet kan virke skræmmende og udfordrende. Hvor skal man begynde henne, når virksomheder ønsker personer som i forvejen har relevant erhvervserfaring, hvilket kan være svært at have, når man lige er blevet færdig på skolebænken.

Det kan være svært at vide hvor man skal begynde, hvordan man skal påbegynde at oparbejde sin erhvervserfaring, så man i sidste ende kan få det job, som man ønsker sig. Der er forskellige ting som man kan gøre for at skabe en fordel for sig selv, når man skal ud at søge jobs.

Praktikant og første job

Når man skal ud at finde sit første ”rigtige” job og mangler erhvervserfaring, vil frustrationen let opstå. For hvordan skal man anskaffe sig den nødvendige erhvervserfaring, hvis virksomheder kun ansætter personer med erfaring? Det kan lyde håbløst som udgangspunkt, men fortvivl ikke endnu.

Mange virksomheder gør brug af praktikanter, som enten kan være efter studiet eller i forbindelse med uddannelsen, hvor det er påkrævet at være i virksomhedspraktik. Praktik er mere eller mindre altid ulønnet, dog kan virksomheden vælge at give et honorar på 3000 kr. som de færreste gør. Den ulønnede periode kan dog betale sig i sidste ende, da hvis virksomheden er tilfreds med indsatsen kan man i bedste tilfælde blive tilbudt et job, hvis man ønsker dette, eller man gå derfra med den nævnt erhvervserfaring.

Skridt op af rangstigen

Næste step på karriestigen vil være at få sit første job. Enten om man har været i praktik i en virksomhed eller sin profil passer perfekt til en stilling, så man får en kontrakt i hus. Selvfølgelig er der en opstartsperiode, hvor man skal lære nye mennesker og blive familiære med de almene arbejdsopgaver og den daglige drift.

Efterfølgende kan man nære et ønske om at tage et skridt op, varetage flere og større opgaver eller generelt få et større ansvar på sin arbejdsplads. Forudsætningen for denne handling er naturligvis, at man leverer gode resultater, overholder deadlines og udfylder sine opgaver fyldestgørende.

Videreudvikling

Sidste step på rejsen er at videreudvikle sig, så man har kvalifikationerne og evnerne at varetage et større ansvar eller blive leder. Man kan blive leder for en bestemt afdeling, hvor man har præsteret siden start og virksomheden føler sig tryg ved at overgive ansvaret, men det forudsætter at man har kvalifikationer til at blive leder.

Hvis man udgangspunkt ikke har en form for lederuddannelse eller erfaring, kan det være yderst nyttigt eller påkrævet, at man videreudvikler sig. Der er mange muligheder for hvor man videreuddanner sig, som kan være nødvendigt. Business.dtu.dk tilbyder programmer som kan benyttes hvis man finder sig selv i en situation, hvor det er relevant at anvende videreudvikling til at opnå større og mere ansvar på arbejdspladsen. Uanset hvilket formålet, vil det altid være positivt for karrieren at videreudvikle sine kompetencer.