Blog

Få overskuddet tilbage som studerende med disse råd

Som studerende har man ofte meget at se til. Det sker derfor for mange studerende at de mister overskuddet over hverdagen. Men der er råd for, hvordan du får overskuddet tilbage som studerende. I denne artikel får du vores bedste råd til, hvad du skal gøre for at genvinde overskuddet i hverdagen.

 

Få overblik over din tid

For at få mere overskud i hverdagen, er det altafgørende at du har overblik over din tid. Som studerende har du måske meget at se til ud over studierne som studiejob og tid sammen med venner og familie.

For at have tid til at det hele uden at miste overblikket er det derfor en god idé løbende at lage ugeplaner, hvor du får overblik over hver enkelt uge.

Overblik over ugerne er vigtigt for at du ved, hvornår du skal hvad, samt hvornår du har tid til at slappe af. Ved løbende at lave ugeplaner får du overblik over din tid, hvilket er første skridt til at få overskuddet tilbage.

Du kan med fordel lave ugeplanerne i en kalender på din mobil, så du hele tiden har kalenderen med dig, og dermed har overblik over din tid og kan tjekke din kalender inden du laver nye aftaler.

 

Få styr på søvn og sund kost

For at have overskud i hverdagen, er det vigtigt at have et godt energiniveau og her spiller kost og søvn en altafgørende rolle. For at have god energi i hverdagen er det først og fremmest vigtig at du sover nok, og sover godt om natten. Hvis du ikke sover nok, præsterer du under dit potentiale den følgende dag og har samtidig mindre energi end ellers.

Det er samtidig vigtigt at du spiser sundt for at have nok energi i hverdagen. Der skal selvfølgelig være plads til søde sager indimellem men grundlæggende, er det vigtigt at du spiser sundt, for at have energi og overskud i din hverdag.

 

Prioriter tid til dig selv

Det sidste, som er vigtigt for at få overskuddet tilbage, er at prioritere tid til sig selv. Det er vigtigt at du ikke kun bruger tid på arbejde og studie men også prioritere tid til det, som du gerne vil.

Du kan prioritere tid til sig selv på mange forskellige måder. Det kan fx være ved at tage en weekend væk fra studie og arbejde, men hvor du har god tid til at slappe af.

Men det kan også være langt mindre ting i løbet af hverdagen, hvor du bruger tid på at slappe af eller forkæle dig selv. Du kan fx forkæle dig selv ved at tage på shoppingtur og købe lidt nyt til forårsgarderoben. Du kan fx købe lækkert tøj fra Nue Notes, som du fx kan finde hos webshoppen Haus-Frau der har et stort udvalg af modetøj.