Blog

Gør-det-selv studieboligen – gør den praktisk og hjemmelig

Kollegieværelser kan være meget små og derfor skal der en gang imellem en mere kreativ sans til, for at kunne få et både pænt og funktionelt værelse, på lille plads. Her er nogle tips til hvad du skal være opmærksom på, samt nogle ideer til, hvad du kan gøre, for at få et hjem ud af dit lille nye værelse.

Regler angående lejebolig

Det påhviler lejeren at betale for sin egen misligholdelse ved fraflytning af lejemålet. Omvendt påhviler pligten til løbende vedligeholdelse samt reparationer som følge af almindeligt slid og ælde af lejemålet altid udlejerne.

Hvis man flytter ind i et lejet værelse eller lejlighed, er det vigtigt at tjekke op på udlejerens regler omkring boren i vægen, ommøblering, maling osv. Hvis du får den sjove ide om, at din stue skal have en rød væg, er det en god ide at spørge hvad udlejeren tænker, inden du kommer ud i en uheldig stuation. Husk at alle du huller og anden spændende du hænger op, skal ordnes og de ud som da du selv flyttede ind, så beboeren efter dig har en pæn blak flade, ligesom da du selv flyttede ind. Det kan til tider også afholde en fra de helt store byggeprojekter.

Husk, at lejligheden kun er til låns, og du ikke får køkken osv. Med det nye sted, så lad vær med at ordne for meget, men vær kreativ med det du har inden for rammerne du er givet.

Skaf det rigtige værktøj

Er du en ung og kreativ sjæl, som ikke har de store remedier til at udeleve dine mesterværker? Man kan selvfølgelig altid låne fars eller onkels hammer, men er det nu engang ikke sjovere at have sin egen? Det bliver med stor sandsynlighed ikke det sidste sted du flytter ind og derfor ikke dit sidste indretningsprojekt.

Man kan finde meget værktøj endten brugt eller til gode penge, som man kan have med sig for livet. Find eventuelt noget værktøj i kvalitet, som vil holde for altid, til hele livet gør-det-selv projekter. Dorch & Danola A/S har blandt andet et stort udvalg i mærket Milwaukee. Det foretrækkes af mange på grund af dets funktionalitet og lange levetid. Der er alt at finde fra det store til det små, fra det manuelle til det elektroniske. Hvis byggeprojekterne virkelig bider sig fast, kan man jo altid udvide samlingen fra det mest nødvendige til noget af det mere professionelle, spændende værktøj.

Som udgangspunkt er det altid godt at eje et vaterpas, en hammer, skruetrækker og forskellige skruenøgler. Så kan du også samle IKEA-møblet mere optimalt, når du køber nye møbler til den mere praktiske indretning.

Ideer til det lille værelse

Som udeboende studenerende er der ofte en masse ting man skal have plads til på meget små kvadratmeter. Der skal være luft og rum til man kan studere derinde, have alt sit tøj og pynt, samt skabe en atmosfære, så det er rart at sove der. Man skal derfor formå at skabe flere små afdelinger af værelset, selvom det kan være svært på lidt plads.

Du skal først og fremmest sørge for, at få en masse lys ind på værelset. Lys skaber liv og giver en fornemmelse af et større rum. Det betyder, at du ikke må dække dine vinduer til. lyse farver på væggene og generelt, er også med til at lysne rummet endnu mere op.

Undgå for mange nipsting, da det virker mere overskueligt med bare overflader. Det ser mindre rodet ud og skaber et mere åbent areal. Hvis du ejer mange nipsting, så må du lave en udskiftning en gang imellem, så det hele ikke står synligt fremme hele tiden. Hvis der er for meget samlet i et rum, ser det mindre ud end det egentlig er. Det er lidt det samme når det gælder møbler, de skal helst ikke være for store og tage for meget plads i rummet. Imvester hellere i noget nyt, som giver mening i størrelsesforholdene. Multifunktionelle møbler er super godt, for eksempel en seng med skuffer under, som skruetrækkeren evt. kan lægge i, indtil det næste projekt.

God fornøjelse!