Blog

Øg dine chancer for at finde studiejob med disse tips

De fleste studerende vil gerne have et studiejob, og derfor er der ofte stor konkurrence, for at få et af de studiejobs der udbydes. Det kræver derfor lidt ekstra for at få et af de studiejob der er. I denne artikel får du 3 tips til, hvordan du øger dine chancer for at få et studiejob.

Søg uopfordret

Det første tip til, hvordan du øger dine chancer, for at få et studiejob er ved at søge uopfordret. Du øger dine chancer ved at søge uopfordret, da du dermed selv tager initiativ til at søge hos virksomheden.

Når du søger uopfordret viser du virksomheden, som du søger hos at du har interesse for det de laver, og det er et rigtig godt udgangspunkt for at få et studiejob. Det er selvfølgelig ikke sikkert at virksomheden har en ledig stilling til dig, men hvis de senere får en ledig stilling, kan det være at dine chancer er forøget fordi du tidligere har søgt uopfordret og dermed vist interesse for virksomheden på den måde.

 

Få bedre kompetencer med et erhvervskursus

Når du skal finde et studiejob er det afgørende at du har nogle gode kompetencer. Det er især godt at have nogle kompetencer som alle andre ikke har, så du på den måde skiller dig ud fra de øvrige ansøgere.

En god måde at få nogle bedre kompetencer på, er ved at tage et erhvervskursus inden for noget, som du synes er spændende og som samtidig kan give dig nogle bedre kompetencer, som kan øge dine chancer for at få et studiejob.

Du kan fx tage et erhvervskursus hos Gottleben, der har et godt udvalg af erhvervskurser, der kan give dig nogle bedre kompetencer. Du kan fx få et kursus i forhandlingsteknik samt forskellige kommunikationskurser.

 

Hav godt styr på ansøgning og CV

For at have gode chancer for at få et studiejob, er det afgørende, at du har godt styr på både ansøgning og CV. Ansøgning og CV, er det første som din potentielle arbejdsgiver ser om dig, og derfor er det altafgørende, for dine chancer at du har lavet et godt CV, samt skrevet en god ansøgning.

Mange ansøgere bliver sorteret fra på baggrund af deres ansøgning, og derfor er det vigtig at din ansøgning er helt i top. Det er fx vigtigt at din ansøgning er rettet mod de enkelte jobs, hvori du fortæller hvorfor du er den rette til netop det job.

Her er det især vigtigt at du fortæller om hvordan dine kompetencer passer til enkelte job. Det er ikke nok kun at skrive hvilke kompetencer du har, du skal også fortælle hvorfor de passer godt til det job du søger, for at du har nogle gode chancer for at få jobbet.