Blog

Praktiske foranstaltninger ved iværksætteri

Rigtig mange bliver tiltrukket af det frie iværksætter liv, hvor du kun står til ansvar for dig selv. En arbejdsplads hvor du direkte kan mærke på afkastet, når du har det gjort det godt og vice versa.

Desværre hører min tit om folk, der har en fejlagtig, utopisk idé om hvad det vil sige at være iværksætter. Disse mennesker hører kun om succeshistorierne, og mennesker som rejser jorden rundt og tjener de helt store penge. Man hører ikke om alle de tusinder af små virksomheder og iværksættere, der aldrig rigtigt bliver til noget.

Derudover er det typisk at undervurdere hvor mange praktikaliteter, der forbindes med iværksætteri. I starten går rigtig meget af ens tid med at få styr på alle disse ting. Det kan være svært at finde hoved og hale i det hele, men det er bestemt ikke umuligt – vi guider dig!

Selskabsstiftelse

Det første du skal gøre, når du har besluttet at gøre virkelighed af drømmen er at oprette virksomheden. Hertil kan du vælge forskellige typer af selskaber, hvor et IVS og ApS helt klart er de mest relevante.

ApS er det mest klassiske. Her er fordelen, at du ikke hæfter personligt, hvis det vise sig ikke at blive en succes. Til gengæld skal du stille 50.000 kroner til rådighed ved oprettelse af et ApS.

For dem der ikke har en særlig stor startkapital, er en IVS mere passende. Du skal nemlig kun stille 1 krone til rådighed, når du registrerer din virksomhed som IVS. Det er også derfor det bliver kaldt et iværksættersætterselskab. Med et IVS slipper du hovedsageligt også for at hæfte selv. Der er dog nogle enkelte undtagelser, som det er meget vigtigt, at du er opmærksom på.

Valg af bogføringssystem

Det er måske det mindst sexede områder af iværksætteri, men det er samtidig et af de vigtigste. I praksis er bogføring, når du registrerer virksomhedens bilag i et givent system, der står for udarbejdelsen af dit regnskab.

Dette system bliver håndteret af en revisor eller et bogføringsfirma, der har styr på alle de praktiske foranstaltninger, man skal tage hensigt til. Dem der gør det inhouse benytter sig af et decideret regnskabsprogram.

Et godt bogføringssystem skaber overblik. Det giver en mulighed for at allokere sine ressourcer på den mest optimale måde. Modsat en god bogføring skaber en dårlig bogføring forvirring og uklare strategier.  Det kan derfor ikke understreges, hvor vigtigt det er at have en god bogføring. Klik derfor her for at læse mere om bogføring.

Administrering af egen virksomhed

At administrationen fungerer optimalt er ligeså vigtigt, som at have en god forretningsmodel.

Det er de færreste iværksættere, der glæder sig til det administrative arbejde. Det vil blandt andet sige at betale skat og moms og lave regnskab. Fortrøst ej. Det eneste rigtige her er at tilknytte et bogholderi, der står for størstedelen af dette. Faktisk siger man, at et bogholderi kan stå for 95 procent af de administrative udfordringer.