Uncategorized

Sådan får du elevplads som elektriker i Hillerød

Hvis du drømmer om at blive elektriker Hillerød, kan du med fordel se med her. Du får nemlig nogle gode råd til, hvordan du bliver elektriker, og hvilke fordele der er ved at være elektriker. Du kan også læse om, hvilke muligheder uddannelsen giver ud over elektriker. Hvis du vil højne dine chancer for at få en elevplads, kan du med fordel møde personligt op. Du kan f.eks. gå ned til en elektriker i Hillerød med dit cv og din ansøgning. På den måde efterlader du et førstehåndsindtryk, som kan få dig til at komme øverst i bunken.

Fordele ved at være elektriker

Det er en stor fordel at blive elektriker, hvis du gerne vil arbejde med noget praktisk og med hænderne. Som elektriker får du lov til at køre ud til forskellige private boliger og til erhvervsbygninger og sørge for at lyset kommer i orden. Det kan f.eks. være, at du kører ud til et hus, som snart skal sælges. Der skal lige laves lidt reparationer, så husets elrapport kommer til at fremgå med færre K1, K2 eller K3’ere. Du kan også komme til at reparere og installere computerstyrede elsystemer.

Det er et spændende arbejde, hvor du kommer meget rundt, og hvor du skal bruge dit hovede og dine hænder. Du får med garanti ikke to dage, der er ens, hvis du vælger at blive elektriker.

Drømmer du om at blive elektriker i Hillerød?

Hvis du gerne vil være elektriker, skal du have forskellige forudsætninger såsom, at du er god til IT og matematik. Du skal besidde en logisk sans, og du skal kunne arbejde omhyggeligt og præcist. Du skal også kunne læse og forstå arbejdsbeskrivelser og du skal kunne udarbejde dokumentation. Det er også vigtigt, at du kan sætte dig ind i love og regler på området, og at du er serviceminded. Når du er under uddannelse som elektriker lærling, vil du blive trænet i at kunne besidde de førnævnte forudsætninger.

Når du uddanner dig, er det vigtigt, at du har en elevplads. Elevpladser findes mange steder i landet, og du kan med fordel søge elevpladserne på forskellige hjemmesider for elevpladser og jobsøgnings portaler. Det er vigtigt, at du viser, hvem du er i din ansøgning og i dit CV.

Du kan med fordel møde personligt op med ansøgningen, hvis det ikke specifikt fremgår på stillingsbetegnelsen, at de kun modtager ansøgninger elektronisk. På den måde giver du din måske kommende arbejdsgiver et lille billede af, hvem du er, og en mulighed for, at det netop er dig fra bunken, der bliver husket.

Hvilke muligheder giver uddannelsen udover elektriker

Når du er færdiguddannet elektriker, kan du vælge at videreuddanne dig. Du kan tage 2 forskellige elektriker specialer. Elektriker 1 som går ud på, at du lærer om installationsteknik, bygningsautomatik, styringsteknik, reguleringsteknik og kommunikationsteknik. På elektriker 2 specialet lærer du om det samme som på Elektriker 1, men det er en overbygning, hvor du også lærer om udviklingsorienterede opgaver indenfor el.