Uncategorized

Skal du rejse? Det her skal du huske

Planlægger du at rejse hen over sommeren? Så kan det være svært lige at huske alt man skal have med sig. Nogen prøver at lave en liste, mens andre tager det som det kommer, og pakker i sidste øjeblik. Der er nogle overvejelser man skal gøre sig inden man rejser, om det handler om at planlægge hvad man skal have med, eller research på hvor man skal hen, og hvilke regler der kan være anderledes end i Danmark. Vi giver dig her et indblik i hvilke overvejelser du kan gøre dig, inden du rejser på ferie.

Det praktiske

Når vi taler om det praktiske, taler vi om flybilletter, pakning, og styr på transport, inden turen går til din feriedestination.

Har du styr på hvornår flyet letter? Det bliver anbefalet, at du er 2 timer før afgang i lufthavnen hvis du rejser europæisk, og tre timer før hvis din rejse er skal foregå uden for Europa. Det kan dog altid være en god idé at tjekke om det flyselskab man rejser med, har nogle specielle politikker omkring krav om tidligere mødetid.

Når der er styr på flybilletterne, kan det være en idé at kigge på hvad man får brug for på sin ferie. Har du husket din oplader? Dit kamera? Din medicin? Eventuelt noget solcreme, hvis turen går til et varmt land? Det kan være smart at planlægge det og lave en liste, så man sikrer sig at huske det essentielle. Man kan selvfølgelig altid glemme noget, men så længe du har det vigtige, så skal du nok klare dig.

Men sørg nu for at huske dit pas.

Er du vaccineret?

Har du lavet din research på hvor du skal hen, har du formegentlig også fået en idé om hvilke vaccinationer der er nødvendige for at sikre sig mod de værste sygdomme.

Har du lavet din research, men fortsat er usikker på om du har fået det hele med, kan du kigge på blivvaccineret.dk, hvor du både kan booke vacciner, men også få en vejledende anbefaling til vaccinationer, der gælder hvor end du skal hen.

Gør din rejse sikker, og kig på hvilke vacciner du skal have før din rejse. Det gælder om at rejse sikkert!

Pas på dig selv og hinanden

Til sidst vil vi blot opfordre jer til at passe på jer selv og hinanden. Hvis ikke i er bekendte med de områder i skal besøge, kan det altid være en god idé at læse op, og sørge for man ikke besøger steder der ikke er sikre.

Derudover er det ikke alle lande der fri for sygdom, hvorfor du eller I skal sørge for at følge de anbefalinger der gælder i det land du skal rejse til.

Når det er sagt, så håber vi at du eller i får en god rejse, og får nydt en god og velfortjent sommerferie.